Nieuws

VOOC Nieuws

Aanpassing nieuws rubriek indeling

De website is wederom iets aangepast. Als eerste zijn de Facebook nieuws en VOOC nieuwspagina samengevoegd en tevens is daar het nieuws van Defensie, en Landmacht specifiek aan toegevoegd. De nieuws pagina geeft derhalve nu ons nieuws, onze Facebook pagina nieuwtje en het laatste nieuws rechtstreek van defensie in een overzicht.

Tevens zijn er kleine aanpassingen gedaan, onderhoud en een nieuwe link naar het Trompetter Korps bij "Links" Bij deze wil ik tevens alle leden, overige onder officieren van defensie en alle Cavaleristen die op uitzending zijn en al hun families een fijne kerst en een gelukkig voorspoedig en veilig 2017 toewensen. 

De Webmaster Jeroen Alexander van Arkel

Rubriek december 2016 online en de Senioren/Nieuwjaarsborrel VOOC

De nieuwe Rubriek van December 2016 staat online. Tevens zal de Senioren Borrel en de Nieuwjaarsborrel VOOC gezamenlijk gehouden worden op 11 januari 2017 om 15:300 uur Waterloo Zaal Cavalerie Museum. Mede namens Hans Akkermans en Fester Bos tot dan! 

St. Joris Borrel woensdag 12 Oktober 2016 (15:30u)

Vanmiddag om 15:30 uur zal de 2e St Jorisborrel gehouden worden in de Waterloo zaal van het Cavaleriemuseum. Dit is een saamhorigheids borrel van de VOOC en Senioren afdeling. Voorheen was de VOC ook deelnemer. De borrel is voor alle Onder Officieren der Cavalerie, actief/res/BD/FLO. Maar mag uiteraard ook bezocht worden door andere onder officieren op de Bernhard Kazerne, gezellig!

Rubrieken van Maart en de zomer/Oktober staan online

De rubrieken van Maart en die van de zomer en Oktober staan nu online. door omstandigheden, zie rubriek, was er geen rubriek voorhanden en door technische problemen was er geen werkende Rubriek voor de webmaster voorhanden. E  (Facebook video pagina kolonel Hans van Dalen) op onze site. Het betreft een live opgenomen variant van het Trompetterkorps Bereden Wapenen der Cavalerie en zal later, wanneer voorhanden, vervangen worden door een studio versie. Maar wederom een nieuwe mars. En daarmee is de Cavalerie na 200 jaar plus dus nog springlevend. Boreel!!!!

Huidige Website VOOC 1 jaar oud!

Een jaar geleden heb ik het initiatief genomen om de oude website van de VOOC ter ziele te laten gaan en een nieuwe frisse site te starten met nieuwe mogelijkheden. Tot nu toe alleen maar fijne en opbeurende en leuke berichten. In de loop der tijd zijn foto's Twitter en Facebook integratie erbij gekomen en worden nu updates van andere sites en sociale media actief weergegeven op de site. Ik wil er steeds iets aan toevoegen qua faciliteiten en mogelijkheden. Heeft u een wens of een idee, hoe gek ook, kom ermee naar voren en ik zal kijken wat ik kan realiseren.

mvg, Wmr bd., Jeroen Alexander van Arkel, bestuurslid VOOC en Webmaster www.vooc.nl

Aanpassing website en status nieuws items

Vandaag zijn er weer een aantal zaken veranderd op de site. Zo zijn eindelijk de Facebook postings van onze VOOC site ook rechtstreeks zonder tussenkomst, op d Korporaal 1 bd der Cavalerie T. Gielkens (Twan). 
De Korporaal 1 bd der Cavalerie T. Gielkens was een oudgediende van 11 Tankbataljon RHvS. 
Ons Regiment wenst zijn familieleden heel veel sterkte toe met dit verlies.

Wil Bouwmans
Adjudant bd der Cavalerie

27-28 augustus met 30 tanks event bij het NMM!!

In de Arena nabij het NMM, die plaats biedt aan 3000 bezoekers, vindt op 27 & 28 augustus het grootste tankevenement van Nederland plaats. Meer dan 30 verschillende tanks en pantservoertuigen uit binnen- en buitenland presenteren zich met brullende motoren en ratelende rupsbanden. Een feestelijk weekend vol spektakel en beleving. https://www.nmm.nl/over-het-nmm/nieuws/100-jaar-tanks/

3e Lustrum 42 BVE!

Personeel en oudgediende van 42 BVE, 

Op donderdag 7 en vrijdag 8 juli organiseert 42 BVE voor haar personeel en oudgediende van de eenheid het derde lustrum. De voorlopige locatie is het oude officiers casino te Soesterberg, graag aanmelden via het aanmeldingsformulier welke u op deze pagina kan downloaded. De bijzonderheden over dit lustrum kunt u volgen via deze pagina, intranetpagina 42 BVE (lustrum 2016), website Huzaren, Huzaren van Boreel, FB 42BVE en tien jaar BVE gezet.

Aooi J.F.N. (Johan) de Jongh, Eskadronsadjudant, 13e Lichte Brigade/42BVE/Eskstaf/Stgp

Aooi bd G.C.W. Enkelaar benoemd tot Erelid VOOC

Donderdag 25 februari 2016, is Aooi bd Gerard Enkelaar Unaniem tot Erelid benoemd van de VOOC. ALV 2016 (20)

"Voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid. Mede door zijn organisatie en inzet zijn de jaarlijkse uitjes een geliefd onderdeel geworden van het programma van de VOOC. Tevens is hij een enorme steun voor het huidige bestuur. Als dank voor zijn inzet benoemen we hem als Erelid van de Vereniging Onder Officieren Cavalerie" 25-02-2016, Amersfoort Bernhard Kazerne. Aooi D.G. Moerman (Secr.), Aooi J. van Schaik (Vz.)

VOOC op Twitter!

Per zaterdag 30 januari 2016 heeft het VOOC haar eigen twitter account als toevoeging op de Facebook pagina en de website. Dit om nieuws te vergaren maar ook de stap naar de toekomst te maken maar ook om leden snel van informatie te voorzien of juist informatie ten velde op de site te krijgen. Steven is ook om in de toekomst misschien Instagram te gaan gebruiken voor leuke foto's van evenementen of live verslagen van oefeningen of eenheden op missie/uitzending voor zover dit geen gevaar oplevert.


ALV VOOC 2016

De Algemene Leden vergadering van de VOOC zal op donderdag 25 februari zijn in de waterloo zaal van het Cavalerie Museum op de Bernhard Kazerne.

Locatie: Vergaderruimte Historische Collectie Cavalerie Waterloo Zaal

Ontvangst: 13:50 uur bij het Monument/Vlaggenmasten

Kranslegging: 14:00 uur

Aanvang vergadering: 14:15 uur


Een geweldig Nieuwjaar gewenst allemaal

Iedereen een geweldig goed 2016 gewenst en dat alles allemaal beter en mooier mag worden voor iedereen.


 N heden om geïnformeerd te blijven en de Vereniging Onderofficieren Cavalerie te volgen. Hierbij kunt u denken aan onze website www.vooc.nl, per mail of via onze Facebook pagina VOOC.

Graag willen we, aan de hand van een aantal vragen, inventariseren of we volledig aan uw behoefte voldoen. Het invullen kost u een aantal minuten. We hopen dat u hieraan mee wilt werken.

Het bestuur wil u hartelijk danken voor uw medewerking.

VOOC Facebook Nieuws

Error: (#200) Requires either admin permissions or member using installed app.
Type: OAuthException
Code: 200

Defensie Nieuws

Defensie.nl - Nieuwsberichten van Koninklijke Landmacht Nieuwsberichten van Koninklijke Landmacht op Defensie.nl • Militairen defileren op Via Gladiola


  on 20 juli 2018 at 12:25

  Editie 102 van de Nijmeegse Vierdaagse zit erop. Op de Via Gladiola, de Sint Annastraat, passeerden vanmiddag de duizenden militaire deelnemers de afgeladen tribunes. Voor het wandelevenement hadden zich 5.849 militairen uit 28 landen ingeschreven. […] • Jongeren kruipen 2 dagen in huid militair (video)


  on 19 juli 2018 at 13:49

  Ondergedompeld worden in het militaire leven. Dat deden jonge burgermedewerkers van Defensie en leden van politieke jongerenorganisaties de afgelopen 2 dagen. Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer had ze uitgedaagd om deel te nemen aan een militaire bivak. &nbs […] • Laatste Boxer-pantservoertuig afgebouwd


  on 17 juli 2018 at 13:55

  Het laatste Boxer-pantservoertuig rolde vandaag bij RMMV-Nederland (Rheinmetall MAN Military Vehicles) van de productieband. Het gaat om het 200e exemplaar. Deze is van het type ‘vracht’. In totaal zijn er 5 typen. […] • Heumensoord gereed voor militaire Vierdaagselopers


  on 12 juli 2018 at 14:01

  Voor de 102e editie van de Vierdaagse hebben bijna 6.000 militairen van 28 verschillende nationaliteiten zich ingeschreven. Het merendeel, plus een staf en ondersteuning, verblijft op het militaire kamp Heumensoord, onder de rook van Nijmegen. […] • NAVO-top: samen munitie kopen en marine-operaties versterken


  on 12 juli 2018 at 10:21

  Nederland wil met verschillende NAVO-landen munitie inkopen en opslaan. Ook wil het de capaciteit van onbemande maritieme systemen uitbreiden. Om dit in gang te zetten plaatste Nederland tijdens de NAVO-top in Brussel alvast handtekeningen onder 2 documenten. […]

Defensie.nl - Nieuwsberichten Nieuwsberichten op Defensie.nl • Militairen defileren op Via Gladiola


  on 20 juli 2018 at 12:25

  Editie 102 van de Nijmeegse Vierdaagse zit erop. Op de Via Gladiola, de Sint Annastraat, passeerden vanmiddag de duizenden militaire deelnemers de afgeladen tribunes. Voor het wandelevenement hadden zich 5.849 militairen uit 28 landen ingeschreven. […] • Jongeren kruipen 2 dagen in huid militair (video)


  on 19 juli 2018 at 13:49

  Ondergedompeld worden in het militaire leven. Dat deden jonge burgermedewerkers van Defensie en leden van politieke jongerenorganisaties de afgelopen 2 dagen. Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer had ze uitgedaagd om deel te nemen aan een militaire bivak. &nbs […] • Chinook opnieuw ingezet voor brandbestrijding (update 2)


  on 18 juli 2018 at 14:41

  Voor de 3e keer deze week is een Chinook-transporthelikopter vanaf Vliegbasis Gilze-Rijen ingezet voor een brand.  Dit keer staat een deel van het Noord-Brabantse natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen in de fik. De luchtmachthelikopter is daar zojuist gearriveerd. […] • Weekoverzicht Defensieoperaties


  on 18 juli 2018 at 07:55

  Chinook-transporthelikopters zijn uitgerukt om te helpen bij bluswerk. Dat gebeurde boven Oldebroek en de duinen bij Heemskerk. De 2 helikopters staan vanwege de aanhoudende droogte stand by om te ondersteunen bij grote natuurbranden. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 11 tot 18 juli 2018. […] • Defensie schaft 4 onbemande MQ-9 Reapers aan


  on 17 juli 2018 at 14:30

  Defensie heeft een overeenkomst getekend met de Verenigde Staten voor de aanschaf van 4 MQ-9 Reapers. De ondertekening vond vandaag plaats tijdens de Farnborough International Airshow in Engeland. In 2015 werd de aanschaf nog uitgesteld, maar dankzij het extra geld van dit kabinet kunnen de toestellen alsnog worden gekocht. De verwachting is dat de Reapers vanaf de zomer van 2020 naar Nederland komen. […]